• 'Εκαστος έχει το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου και της καθ' οιονδήποτε τρόπον εκφράσεως - Η ελευθερια της εκφρασης είναι το θεμέλιο όλων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πηγή ανθρωπισμού και η μητέρα της αλήθειας

AL JAZEERA, ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ, ΠΥΡΓΟΙ ΚΑΙ «ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ»

Με αφορμή τον σάλο γύρω από το θέμα των χρυσών διαβατηρίων και τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για δήθεν διασυρμό της Κύπρου στο εξωτερικό, τίθεται εύλογα το ερώτημα: Για ποιο Al Jazeera και για ποια διαπόμπευση της Κύπρου ακριβώς μιλούμε και σε ποιους;

 

Από το 2018 έχει εκδοθεί ολόκληρη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα χρυσά διαβατήρια, (golden visas όπως χαρακτηριστικά τα έχουν κατονομάσει στον πρόλογο της έκθεσης) η οποία θέτει στο στόχαστρο την Κύπρο ως το κράτος μέλος που μαζί με τη Βουλγαρία και τη Μάλτα υπονομεύουν την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού μπάζουν ανεξέλεγκτα τον κάθε λογής καταζητούμενο εγκληματία, δίνοντας του ευρωπαϊκή υπηκοότητα.

 

Επιπλέον υπάρχει και άλλη ενδελεχής έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Γενάρη του 2019 για το θέμα του ξεπουλήματος χρυσών διαβατηρίων της οποίας η δημοσιοποίηση (σε οποιαδήποτε ευνομούμενη πολιτεία) θα είχε τουλάχιστον προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στο κυβερνητικό σχήμα.

 

Αυτές είναι εκθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων μας οι οποίοι χρωματίζουν εδώ και μια διετία τουλάχιστον, την Κύπρο με τα μελανότερα χρώματα της διαφθοράς για το γεγονός ότι το κράτος μας «ξεπουλά» κάτι που δεν είναι δικό του (δηλ. την Ευρωπαϊκή υπηκοότητα) πουλώντας ακίνητα σε διάφορους διεφθαρμένους, καταζητούμενους, φοροφυγάδες και τρομοκράτες.

 

Παρενθετικά αξίζει να αναφέρουμε ότι ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση της Κύπρου, σε μια προσπάθεια αποφυγής του Ευρωπαϊκού πέλεκυ, δημοσιοποίησε πρόσφατα διάφορα ονόματα αλλοδαπών που έλαβαν κυπριακή υπηκοότητα την οποία η κυβέρνηση σκοπεύει να ανακαλέσει, προκειμένου να αποφύγει τις συνέπειες…

 

Αντί λοιπόν οι ευρωπαϊκές αυτές εκθέσεις να δουν, με την έκδοσή τους, το φως της δημοσιότητας και η τέταρτη εξουσία (τύπος και τηλεοπτικά κανάλια) να στήσει στον τοίχο την Κυπριακή κυβέρνηση, οι εν Κύπρω «δηλωσιογράφοι» τις κράτησαν στο βαθύ σκοτάδι, αποκαλώντας οποιονδήποτε ξεστομίσει, έστω και με καθυστέρηση, την παραμικρή κουβέντα «αναρχοάπλυτο ακροαριστερό».

 

Φυσικά, πώς μπορεί κάποιος να αναμένει από τους προ πολλού εξαγορασμένους «δηλωσιογράφους» των κυπριακών ΜΜΕ, να δημοσιοποιούν τις διάφορες ευρωπαϊκές εκθέσεις και τα καμπανάκια της Ε.Ε.,  τη στιγμή που είναι απόλυτα απασχολημένοι με το να συναγωνίζονται ποιος θα εξαργυρώσει παραπάνω και καλύτερα τη διαχρονική εκδούλευση προς τον ΔΗΣΥ και την κυβέρνηση Αναστασιάδη;

 

Πώς να αποκαλύψουν τις εκθέσεις αυτές οι εν Κύπρω «δηλωσιογράφοι», όταν η μόνη τέχνη που έχουν άριστα αναπτύξει -πέραν της πλήρους υποταγής- είναι η αντιγραφή αρθρογραφίας Ελλήνων αρθρογράφων και η παρουσίασή της ως δικής τους;

 

Η γιαγιά μου, (αντηχώντας, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, τις βιωματικές διαπιστώσεις του Μενέλαου Λουντέμη), έλεγε συχνά ότι «Αυτού που λέει την αλήθεια, βρωμεί το στόμα του».Οι εν Κύπρω «δηλωσιογράφοι» έχουν πάρει αυτή την εκλαϊκευμένη ρήση πολλά βήματα παραπέρα: «Αυτού που ασκεί οποιαδήποτε κριτική ή που αποκαλύπτει, στην ελληνική γλώσσα τα ήδη δημοσιευμένα και τριμμένα στη μούρη μας, reports της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «βρωμεί» το σώμα του ολόκληρο». Αποσιωπούν βέβαια το γεγονός ότι το δικό τους είδος βρώμας και διαφθοράς δεν ξεπλένεται με τίποτα. Ούτε καν με το χειροποίητο πράσινο σαπούνι που χρησιμοποιούσε τόσο πολύ η γιαγιά μου.

 

Ας δούμε όμως την ουσία του πράγματος. Πώς συναρτάται η κυβερνητική διαφθορά με το πρόγραμμα των χρυσών διαβατηρίων;  

 

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αν συνέβαιναν σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική χώρα του πλανήτη αυτά που συμβαίνουν στην Κύπρο, η κυβέρνηση θα είχε πέσει υπό το βάρος των τρομακτικών αυτών σκανδάλων. Προς τούτο, επιχειρώ μια απλουστευμένη εξήγηση των δεδομένων:

 

  1. Στην Αυστρία, για παράδειγμα, λειτουργεί πρόγραμμα πολιτογράφησης μέσω επένδυσης. Και εκεί έχει τη δυνατότα ο αλλοδαπός αιτητής να εξασφαλίσει την αυστριακή υπηκοότητα με ποσό €2 εκ. Πού θα πρέπει όμως να το δώσει; Εκεί ο αιτητής υποχρεώνεσαι να τα προσφέρει υπό μορφή δωρεάς, σε φιλανθρωπικό ίδρυμα ή για κάποιο κοινωφελή σκοπό.. Η αγορά ακινήτου αξίας 2 εκατ. σε καμία περίπτωση δεν του δίνει υπηκοότητα. Με αυτό τον τρόπο η εισροή κεφαλαίου από τους αιτητές αυστριακής υπηκοότητας πάει κατευθείαν στο πετσί των Αυστριακών πολιτών (δηλ. νοσοκομεία, κέντρα αποτοξίνωσης, κέντρα αποκατάστασης κλπ) και όχι στις τσέπες των μεγαλοdevelopers.

 

  1. Στην Κύπρο, με το ευφάνταστο «πρόγραμμα» υπηκοοτήτων της κυβέρνησης Αναστασιάδη έγινε το ακριβώς αντίθετο: Η παραχώρηση υπηκοότητας διασυνδέθηκε με το «real estate», δηλαδή με την αγορά ακινήτων με αποτέλεσμα, κατά πρώτον, η εισροή χρημάτων να πηγαίνει κατευθείαν στις τσέπες των λίγων μεγαλοdevelopers (μεταξύ των οποίων και πρόσωπα της οικογένειας Αναστασιάδη) κατά δεύτερον, ο λαός να μην αισθάνεται καθόλου την εισροή των χρημάτων από τους αλλοδαπούς επενδυτές, κατά τρίτον να ασχημύνει ανεπανόρθωτα το πολεοδομικό μας περιβάλλον αφού ογκώδεις τσιμεντόπυργοι έπνιξαν τις πόλεις και κατά τέταρτον να παραφουσκώσουν οι τιμές των ακινήτων και των ενοικίων αφού με τις αγορές ακινήτων από τους ξένους, οι τιμές εκτοξεύονται αυτόματα προς τα πάνω.

 

  1. Σε πολλές χώρες της Ε.Ε. μας αντιμετωπίζουν πολύ εχθρικά. Θεωρούν ότι είμαστε οι απατεωνίσκοι της Ε.Ε. που αυθαίρετα εισάγουμε εγκληματίες και φοροφυγάδες στο έδαφός της πουλώντας κάτι που στην ουσία δεν είναι δικό μας: την ευρωπαϊκή υπηκοότητα.

 

  1. Σε περίπτωση που η Ε.Ε. αποφασίσει την ξήλωση του «προγράμματος» της κυβέρνησης Αναστασιάδη για παραχώρηση υπηκοότητας, μέσω της αγοράς ακινήτων, το αμεσότατο αποτέλεσμα θα είναι ότι θα παραμείνουν απούλητα τα διαμερίσματα στους πύργους. Οι αλυσιδωτές δε συνέπειες θα είναι ολέθριες.

                                                                                                                       

  • Οι developers των πύργων δεν θα μπορούν να ξεπληρώσουν τα δάνεια τους στις τράπεζες αφού δεν θα πουλάνε.

 

  • Οι πύργοι θα παραμείνουν είτε ημιτελείς ή απούλητοι και αφημένοι στην μοίρα τους, με τις τράπεζες να προσπαθούν να τους εκποιήσουν.

 

  • Το τραπεζικό σύστημακαι η οικονομία της Κύπρου θα σείονται συθέμελα επιφέροντας μια άνευ προηγούμενου κρίση στην Κυπριακή οικονομία.

 

Με αυτούς τους συσχετισμούς στο μυαλό, μπορεί κάποιος εύκολα να αντιληφθεί τι σκοπό εξυπηρετούν  από τη μια, οι φασαριόζικοι κυβερνητικοί ισχυρισμοί για δήθεν διασυρμό και διαπόμπευση της Κύπρου στο εξωτερικό και από την άλλη, η δημοσιογραφική εκτόξευση υβριστικών επιθέσεων περί αναρχίας και απλυσιάς.

 

 

Φωτεινή Μιχαηλίδου – Χρίστου

 

Δικηγόρος – Λεμεσόςhttps://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/IP_19_526

https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/com_2019_12_final_report.pdf

https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/STUD/2018/627128/EPRS_STU(2018)627128_EN.pdf 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *