• 'Εκαστος έχει το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου και της καθ' οιονδήποτε τρόπον εκφράσεως - Η ελευθερια της εκφρασης είναι το θεμέλιο όλων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πηγή ανθρωπισμού και η μητέρα της αλήθειας

Αξιολόγηση Υποψηφίων για τη Θέση του Προέδρου του Π.Δ.Σ.

Στα πλαίσια της συνεχούς και δημόσιας αξιολόγησης των τριών υποψηφίων για τη θέση του Προέδρου του Π.Δ.Σ. και ειδικότερα, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της ικανότητας τους να προασπίζονται τους δικηγόρους έναντι της δικαστικής εξουσίας, κατά τα οριζόμενα στο Άρθρο 24(1)(α) του περί Δικηγόρων Νόμου Κεφ. 2, το «Κράτος Δικαίου» προσκάλεσε τους τρεις υποψηφίους να σχολιάσουν τα όσα αναφέρονται στο άρθρο του συνάδελφου κ. Ευάγγελου Πουργουρίδη με τίτλο «Κυπριακή Δικαιοσύνη και Μη Χειρότερα», με ειδική αναφορά στην απόφαση του Εφετείου.

 

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παραθέτουμε αυτούσιες τις τοποθετήσεις τους, με τη σειρά που τις παραλάβαμε. Κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα τους προσκαλέσουμε να πληροφορήσουν τον δικηγορικό κόσμο της Κύπρου, κατά πόσο άσκησαν οποτεδήποτε δημόσια κριτική στο Ανώτατο Δικαστήριο και αν ναι, κάτω από ποιες συνθήκες, με ποιο τρόπο και για ποιους λόγους.

 

 

Δεξαμενή Νομικής Σκέψης

«Κράτος Δικαίου»

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *